Hoe behoud je topmedewerkers?

Het is tegenwoordig een grote uitdaging om topmedewerkers te binden en boeien. In 2022 wisselde één op de twintig Nederlanders van baan. Van deze baanwisselaars werkte 60% minder dan twee jaar bij hun vorige werkgever (CBS, 2023). Daarom is het niet alleen cruciaal om nieuwe medewerkers aan te trekken, maar vooral ook om ze te behouden. Langdurige topmedewerkers verbeteren immers de organisatiecultuur en zijn over het algemeen productiever. Maar hoe zorg je ervoor dat mensen voor jouw organisatie kiezen én blijven? In dit artikel delen we acht waardevolle tips om topmedewerkers te behouden.

Lees verder “Hoe behoud je topmedewerkers?”

18 strategieën voor een hoge respons op medewerkersonderzoek

Medewerkersonderzoek kan krachtig zijn om nieuwe inzichten te krijgen en daarmee positieve veranderingen te stimuleren binnen een organisatie. Een hoge respons op deze onderzoeken is hierbij cruciaal. Maar hoe kunnen we medewerkers enthousiast maken om deel te nemen aan deze onderzoeken? In dit artikel staan diverse strategieën om de respons bij medewerkersonderzoeken te vergroten!

Lees verder “18 strategieën voor een hoge respons op medewerkersonderzoek”

Het belang van een Europese eNPS meting

In welke mate zijn medewerkers binnen jouw organisatie positief over de werkgeverschap? Dit is makkelijk te testen met de eNPS (employee Net Promoter Score). Tegelijkertijd zijn de scores van Europeanen zijn systematisch lager dan van de Amerikanen. Hieruit kan je afleiden dat Europese organisaties minder enthousiaste medewerkers hebben dan in de VS. In dit artikel leggen we daarom uit wat de Europese eNPS inhoudt en waarom het nuttig is om hier rekening mee te houden.

Lees verder “Het belang van een Europese eNPS meting”

De onmiskenbare waarde van integriteit in organisaties

Een integere houding hebben is cruciaal in het bedrijfsleven en dit belang wordt nu extra onderstreept door de groeiende populariteit van kunstmatige intelligentie (AI). Terwijl AI efficiënte en effectieve operaties biedt aan bedrijven, brengt deze ontwikkeling ook ethische vraagstukken naar voren. Bedrijven erkennen dat integriteit belangrijk is voor het lange-termijnsucces en de reputatie van een bedrijf. Waarom is dit het geval?

Lees verder “De onmiskenbare waarde van integriteit in organisaties”